Spacer

17 april: Dag van de Gezonde Schoolkantine

vrijdag 13 april 2018

Dinsdag 17 april is de Dag van de Gezonde Schoolkantine. Een gezond kantineaanbod staat deze dag op een feestelijke manier in de schijnwerpers.

De dag is een initiatief van het Voedingscentrum. Met de Dag van de Gezonde Schoolkantine wil het Voedingscentrum het belang van gezond eten op scholen onderstrepen. Maar de dag is ook bedoeld om te vieren dat steeds meer scholen gezonder eten aanbieden. 

Gouden en zilveren schalen 

Scholen die hun kantine hebben ingericht volgens de Richtlijnen Gezondere Kantines, krijgen van het Voedingscentrum een gouden of zilveren Schoolkantine Schaal. De schaal is een blijk van waardering voor de inspanningen van een school om het eetaanbod gevarieerder en gezonder te maken. Op 17 april zal het Voedingscentrum op tientallen scholen schalen uitreiken.  

Een van de scholen die eerder een gouden Schoolkantine Schaal heeft gekregen is School2Care in Amsterdam. De leerlingen kunnen er gezond ontbijten, lunchen én avondeten. Water staat altijd vooraan en op de balie ligt fruit uitgestald.  

Jong geleerd… 

Als kinderen al jong leren dat gezond eten alledaags én lekker is, is de kans groot dat zij later ook een gezond eetpatroon ontwikkelen. Naast een gezonde kantine ziet het Voedingscentrum meer mogelijkheden om scholieren gezond te leren eten. Volgens projectleider Gezonde Schoolkantine Heleen Schuit kunnen leraren hier bij helpen: “Je kunt bij Engels oefenen met lees- en luisteroefeningen over gezonde voeding. En bij wiskunde leerlingen allerlei voedingskundige berekeningen laten doen aan de hand van productetiketten.”

Bron: Voedingscentrum 

Lees meer over de gezonde schoolkantine en over gezond eten voor uw puber.


elseOf vraag het Else, onze virtuele medewerker!

Gebieden

Born en de kleine gemeentenWestelijk SittardOostelijk SittardWestelijk GeleenOostelijk GeleenSteinBeekSchinnen

Contact