Foto van 2 lachende jongeren

Kinderrechtentour van start!

dinsdag 2 oktober 2018

Maandag 1 oktober is de Kinderrechtentour van start gegaan. Kinderombudsvrouw Margrite Kalverboer reist de komende 2 weken door Nederland om van kinderen en jongeren te horen wat zij belangrijk vinden.

De Kinderrechtentour loopt van maandag 1 tot en met maandag 15 oktober 2018. Tijdens de tour reist de Kinderombudsvrouw met haar team het land door. Elke dag spreekt ze een andere groep kinderen en jongeren, om te horen wat hun zorgen zijn. Maar ook om te horen wat er goed gaat in hun leven, hoe zij de toekomst zien en wat ze in Nederland graag zouden willen veranderen als zij het voor het zeggen hadden. 

Uiteenlopende groepen

Kinderombudsvrouw Kalverboer spreekt met heel veel verschillende kinderen en jongeren: van jonge topsporters tot jongeren die op straat leven en van kinderen van soldaten tot jongeren met een eetstoornis. Met de verhalen, ervaringen en meningen wil de Kinderombudsvrouw kinderen en jongeren een stem geven in haar werk en problemen aankaarten bij de verantwoordelijke partijen.

Vragenlijst 

De Kinderombudsvrouw wil van zo veel mogelijk kinderen en jongeren horen hoe het met ze gaat en wat zij belangrijk vinden. Kinderen van 8 tot 18 jaar kunnen van zich laten horen via de online vragenlijst. Dit kan tot 21 oktober 2018.

Resultaten 

Op 20 november 2018 presenteert de Kinderombudsvrouw de resultaten van de Kinderrechtentour, tijdens de Internationale Dag voor de Rechten van het Kind.   


elseOf vraag het Else, onze virtuele medewerker!

Gebieden

Born en de kleine gemeentenWestelijk SittardOostelijk SittardWestelijk GeleenOostelijk GeleenSteinBeekSchinnen

Contact