Foto van een peuter op een wipwap, met een volwassene ernaast.

Online actie voor rookvrije kinderomgeving

maandag 29 oktober 2018

Hartstichting, KWF en Longfonds lanceren meldpunt rookvrij.nl - voor een rookvrije omgeving voor kinderen.

'Rookvrij-wensen' doorgeven

Via het nieuwe platform rookvrij.nl kan iedereen met één druk op de knop laten weten welke sportvelden, speelplekken en schoolpleinen in hun buurt rookvrij moeten worden. Het platform is een initiatief van de Hartstichting, KWF Kankerbestrijding en het Longfonds. Deze organisaties zijn samen met meer dan 125 partijen verenigd in de Alliantie Nederland Rookvrij.  

Druk op bestuurders

Met de ‘online handtekeningenactie’ willen de initiatiefnemers in kaart brengen op welke plekken er behoefte is aan bescherming van kinderen tegen tabaksrook. Hoe meer mensen melden dat het lokale schoolplein, speelplaatsje of sportveld rookvrij moet worden, hoe groter de kans dat de betrokken bestuurders de aangewezen plek rookvrij maken.

Nog steeds kinderen in de rook

Ruim 8 op de 10 Nederlanders wil dat plekken waar kinderen sporten, spelen en naar school gaan rookvrij worden, zo blijkt uit recent onderzoek. Toch zijn er in elke regio nog steeds honderden van dit soort plekken waar gerookt wordt, ook waar kinderen bij zijn. Met rookvrij.nl willen de Hartstichting, KWF Kankerbestrijding en het Longfonds laten zien dat het rookvrij maken van een plek waar kinderen spelen heel eenvoudig is.

Bron: Alliantie Nederland Rookvrij


elseOf vraag het Else, onze virtuele medewerker!

Gebieden

Born en de kleine gemeentenWestelijk SittardOostelijk SittardWestelijk GeleenOostelijk GeleenSteinBeekSchinnen

Contact