Spacer

Reis mee: kinderboekenweek

woensdag 2 oktober 2019

Van 2 t/m 13 oktober is het kinderboekenweek. Thema: reizen. Op de fiets, in auto of... per ruimteschip. Astronaut André Kuipers schreef een kinderboek over Laika, de ruimtereizende hond.

Lezen: kinderboekenweekgeschenk en prentenboek

Zoals gewoonlijk wordt er in de kinderboekenweek van alles georganiseerd rondom boeken en lezen. Er verschijnen twee nieuwe boeken die bij het thema passen: het kinderboekenweekgeschenk 'Haaientanden' van Anna Woltz, over een eigenwijs meisje van 11 dat in 24 uur rond het IJsselmeer wil fietsen. En het prentenboek van de kinderboekenweek: 'André het astronautje op zoek naar Laika'. Het verhaal gaat over ruimtehond Laika die er met een raket vandoor gaat en de astronauten André en Valentina, die hun hond proberen op te sporen in de ruimte.

Doen: boekenruil op Amsterdam CS

Op zondag 13 oktober 2019 tussen 10.00 en 16.00 uur op Utrecht Centraal en Amsterdam Centraal vindt de Kinderboekenruil van de Nederlandse Spoorwegen plaats. Je kunt er een uitgelezen kinderboek inleveren en een ander boek weer meenemen. Zo krijgen je oude boeken weer een nieuw leven en kan je zelf vers leesvoer inslaan. Meer informatie op Kinderboekenweek.nl en de website van NS.

Dansen: themalied kinderen voor kinderen

Eigenlijk bedoeld voor op school, maar toch wel heel leuk om thuis ook eens aan te zetten: de vrolijk geanimeerde kinderboekenweek-clip van Kinderen voor Kinderen. Kijk 'm op Kinderboekenweek.nl. Aanstekelijk? Op dezelfde pagina vind je ook instructievideo's voor het dansje én de zang.

Bij jou in de buurt

Verder wordt er door het land heen van alles georganiseerd in boekhandels en bibliotheken. Kijk op de website van de Kinderboekenweek voor een overzicht.

Bron: Kinderboekenweek.nl


elseOf vraag het Else, onze virtuele medewerker!

Gebieden

Born en de kleine gemeentenWestelijk SittardOostelijk SittardWestelijk GeleenOostelijk GeleenSteinBeekSchinnen

Contact